Biografie

Home » Biografie

M-am născut la data de 9 martie 1988 în oraşul care găzduieşte operele lui Constantin Brâncuşi, Târgu Jiu (jud.Gorj), intr-o familie de artişti ai muzicii populare româneşti.

La vârsta de 7 ani şi jumatate am început să cant la vioara pentru că parinţii mei, oameni cu aspiraţii mari, doreau ca familia noastră sa creeze o formaţie prestigioasă de muzică populară.

Dar toate aceste planuri s-au schimbat în mod miraculous când tatăl meu a început să fie atras de studiul Bibliei şi astfel a renunţat la planurile iniţiale.

La varsta de 14 ani am început primele lecţii de canto clasic la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brailoiu”, din Târgu-Jiu. În acelaşi timp am demarat şi activitatea de a cânta în corul bisericii.

Ziua de 12 martie 2005 a fost una de sărbatoare : eu şi fratele meu ne-am botezat. Fiecarei biserici căreia îi calc pragul, cânt spre lauda lui Dumnezeu.

Anul 2007 a adus schimbări majore in viata mea. Este vorba despre absolvirea Liceului de Muzica si Arte Plastice « Constantin Brăiloiu », dar şi de admiterea cu nota maximă la Facultatea de Muzică, secţia Canto Clasic din Craiova. Pe parcursul anilor de facultate, drumul meu este unul ascendent : mi-am păstrat poziţia de lider în cadrul Facultăţii de Muzică, obţinând în fiecare an bursă de studiu sau de merit.

In anul 2010 susţin primul concert la Bucureşti, la Sala Radio. Tot în anul 2010 au urmat o serie de concerte care au început să îmi contureze cariera de solistă. Au fost concerte în care am evoluat ca solistă, cât şi concerte împreună cu grupul Alma Quartet şi formaţia instrumentală Synkron Band în mai multe oraşe din tara : Târgu Jiu, Târgu Mureş, Oneşti.

Punctul culminant al anului 2010, a fost casatoria mea cu Claudiu Spiridon. Aceasta a însemnat şi mutarea mea în Bucureşti, lucru care m-a ajutat în mod decisiv în dezvoltarea profesională.

În toamna anului 2010, am început înregistrarea celui de-al doilea album intitulat : « Vis de Zapadă ». În luna decembrie a urmat un turneu în Spania, la Madrid. Atunci am reusit să încălzesc inimile oamenilor prin 2 concerte la care am participat împreuna cu alţi solişti sau grupuri.

Anul 2011 aduce o serie de provocări prin proiectele iniţiate. Astfel o parte din banii obţinuţi prin vânzarea albumului « Vis de Zapadă » au fost donaţi azilului de bătrâni din Mogoşesti, judeţul Giurgiu. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Fundaţia Alinare. În luna martie a anului 2011, încep înregistrarea celui de-al treilea album « Vis de copil », un album cu melodii de leagăn pentru copii. Şi acest album a intrat într-un proiect iniţiat, de această dată, de ADRA Romania, o parte din fondurile strânse donându-se proiectului « Vreau la Şcoală ».

Cel de-al patrulea album « Cântecul Betleemului », un album de melodii creştine cu specificul naşterii lui Isus a fost gata în luna decembrie 2011.

Anul 2012 a adus noi provocări pentru mine. Astfel, împreuna cu soţul meu, facem propriul studio de înregistrări. În luna mai am participat la Festivalul „Cânt pentru Cer”, desfăşurat la Palatul Culturii din Târgu Mureş. Tot în luna mai încep înregistrarea albumului „Clipe de Veşnicie”, care conţine 12 melodii, primul album înregistrat în studioul nostru.

În luna iunie 2012 susţin un concert la Madrid, alături de Vili Dulă.

Luna august coincide cu începerea înregistrărilor pentru albumul „Dincolo de Cuvinte”, un album în duet cu Vili Dulă. Pe data de 29 septembrie are loc lansarea acestui album la Sala Dalles din Bucureşti.

Luna octombrie aduce noi concerte, astfel la inceputul lunii particip la concertul aniversar Radio Vocea Speranţei Cluj, iar în ultima parte a aceleiaşi luni particip la un concert alături de Christall Quartet, concert susţinut la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

Luna noiembrie a anului 2012 începe cu un concert la Torino, Italia, iar în luna decembrie susţin un concert la Paris la Temple de Penthemont în duet cu Vili Dulă, concert care a avut un real succes.

În anul 2012, am început terapia vocală cu doamna Doctor Gabriela Duţescu. Acesta a fost un pas foarte important în dezvoltarea mea muzicală. Doamna Duţescu m-a îndrumat într-un mod foarte frumos şi m-a făcut să înţeleg cum trebuie să cânt corect şi să transmit publicului mesajul pieselor interpretate.

Anul 2013, a fost un an plin, în care am susţinut programe şi concerte în peste 45 de locaţii din România şi Europa.

Începutul lunii aprilie a adus un concert la Roma, apoi la Ineu şi Sibiu.

La jumătatea lunii mai, am susţinut un concert la Londra.

Luna iulie a inceput cu un concert la Ploiesti, apoi la sfarşitul lunii, am susţinut 3 concerte în Elvetia, primul la Chaux-de-Fonds, apoi Lausanne şi Neuchatel. Luna august aduce 2 mari concerte, unul în Bucovina şi unul în Maramureş.

În luna septembrie am avut 3 mari evenimente, primul la Rucăr, apoi a urmat un concert la Torino şi unul la Eforie Nord.

Evenimentele importante ale lunii octombrie sunt 2 concerte, unul la Cristian, Jud. Sibiu si unul la Caransebes.

Luna noiembrie a anului 2013, aduce 2 mari concerte, unul la Brăila şi unul la Paris, la Temple de Penthemont.

Anul 2013 a însemnat pentru mine un an plin de evenimente, un an obositor, însa în acelaşi timp, frumos.

Anul 2014 a insemnat realizarea albumului « Adiere de pace », un album în care am cântat alături de mai mulţi interpreţi: Paula Seling, Cătălin Gâţan, Vili Dulă, Sara Stroici, Corina Spătariu. De asemenea, am susţinut o serie de concerte in Belgia (Bruxelles), Elveţia (Lausanne şi Neuchatel), Spania (Madrid şi Zaragoza), Germania (Hannover), dar şi în multe localităţi din România.

Anul 2015 a început cu un concert în Italia la Milano, în luna Ianuarie, apoi tot în luna Ianuarie am susţinut un concert la Paris. În luna februarie am susţinut un concert la Viena. Luna martie a adus două concerte importante : unul la Bruxelles şi unul în Olanda la Rotterdam. Concertele din afara ţării au continuat în luna Septembrie, în Italia la Bologna şi în luna Noiembrie la Bruxelles şi Londra. Pe lângă aceste concerte susţinute în afara ţării am susţinut şi în România o serie de concerte în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Maramureş, Ploieşti, Alexandria, Roman, Buzău, Arad, Suceava, Târgu Mureş, Slobozia, etc.

Luna Octombrie aduce şi lansarea albumului « Acasă », un album care conţine 14 melodii şi am cântat alături de Vili Dulă, Alin Sîrbu, Cătălin Gâţan, Andrei Barbu.

Anul 2015 se încheie cu concertul extraordinar dedicat Naşterii Domnului, susţinut la Ineu, alături de Paula Seling.

Anul 2016 debutează cu un concert în Irlanda, la Dublin. In luna Aprilie, organizăm prima ediţie a concertului « Lumină din Lumină », concert pe care l-am susţinut în Bucureşti alături de LIVE BAND.  Seria concertelor din afara ţării continuă cu un concert la Madrid în luna Mai si turneul în Statele Unite al Americii, unde am susţinut mai mult concerte in Atlanta, Miami, Chicago. În luna Septembrie am susţinut un concert în Spania, la Castellon iar în luna Octombrie am cântat la Ulm, Germania. La sfârşitul lunii Noiembrie am susţinut mai multe concerte în Statele Unite ale Americii, la New York şi Atlanta. Sfârşitul anului 2016 , aduce lansarea albumului « Ecou din Betleem », un album care conţine melodii dedicate Nasterii Mântuitorului.

În luna Ianuarie a anului 2017 am susţinut un concert în Irlanda, la Dublin. La începutul lunii Martie susţin un concert la Madrid iar în a doua jumătate a lunii am avut un turneu în Israel unde am susţinut concerte în Hayfa, Ierusalim si Tel Aviv.

Pe 1 Aprilie 2017 are loc a doua ediţie a concertului Lumină din Lumină, susţinut alături de Andreea Dobia şi Emese Achim.

În ultima parte a lunii Aprilie în cadrul turneului din America de Nord, susţin concerte în Canada (Toronto) şi Atlanta.

Pe parcursul anului am susţinut mai multe concerte în diferite locuri din România.

Anul 2017 s-a încheiat cu un turneu în Statele Unite ale Americii unde am susţinut concerte în Miami şi Atlanta.

Anul 2018 debutează cu un concert în Spania, la Bercelona iar în luna Martie am organizat a 3-a ediţie a concertului „Lumină din Lumină. La sfârşitul lunii Aprilie susţin un concert în Irlanda, la Dublin şi în luna Mai în Spania, la Valencia şi Castellon.

Apoi activitatea muzicală se diminuează pentru că în luna Noiembrie Dumnezeu ne-a dăruit pe micuţul Louis.

În anul 2019, organizăm a IV-a ediţie a concertului Lumină din Lumină”, eveniment care are un real succes. În luna Iunie susţin un concert în Spania, la Madrid iar în Octombrie în Austria. Finalul de an este marcat de un concert în Irlanda, la Dublin şi în Germania, la Munchen.

Din cauza pandemiei, anul 2020 ne aduce noi provocări şi anume, seria de programe „Să cântăm împreună”, în care, timp de 4 luni am transmis săptămânal concerte cu muzică religioasă. Tot atunci s-a înfiinţat grupul „Advent Quartet”, un grup care s-a bucurat de un real succes. În 2020 ne-am concentrat activitatea pe filmări, fiind un an în care am realizat peste 30 de videoclipuri muzicale. Tot în acest an, Dumnezeu m-a ajutat să îmi descopăr un nou talent, acela de a compune. Astfel, compun prima piesă intitulată „Cântecul lui Petru”.

În Anul 2021 ne continuăm activitatea online, atât solo cât şi alături de grupul Advent Quartet. De asemenea susţin mai multe concerte în diferite locuri din România. Anul 2021 aduce şi alte compozitii proprii.

Din cauza restricţiilor Covid 19, organizăm a V-a ediţie a concertului „Lumină din Lumină, fără public, doar transmis online.

În anul 2022 organizăm a VI-a ediţie a concertului „Lumină din Lumină, de data aceasta într-o sală publică. Invitatul special al acestui concert a fost Paula Seling. Tot alături de Paula Seling susţin un alt concert în judeţul Arad, la Ineu.

Finalul anului aduce mai multe concerte în afara tării, în Spania, (Castellon), în Belgia, la Bruxelles şi în Statele Unite ale Americii (Atlanta).