Biografie

Câteva cuvinte despre mine şi activitatea pe care o desfăşor

M-am născut la data de 9 martie 1988 în oraşul care găzduieşte operele lui Constantin Brâncuşi, Târgu Jiu (jud.Gorj), intr-o familie de artişti ai muzicii populare româneşti.

La vârsta de 7 ani şi jumatate am început să cant la vioara pentru că parinţii mei, oameni cu aspiraţii mari, doreau ca familia noastră sa creeze o formaţie prestigioasă de muzică populară.

Dar toate aceste planuri s-au schimbat în mod miraculous când tatăl meu a început să fie atras de studiul Bibliei şi astfel a renunţat la planurile iniţiale.

La varsta de 14 ani am început primele lecţii de canto clasic la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brailoiu”, din Târgu-Jiu. În acelaşi timp am demarat şi activitatea de a cânta în corul bisericii.

Ziua de 12 martie 2005 a fost una de sărbatoare : eu şi fratele meu ne-am botezat. Din acel moment a început lucrarea de slujire la care am fost chemată. Fiecarei biserici căreia îi calc pragul, cânt spre lauda lui Dumnezeu.

Anul 2007 a adus schimbări majore in viata mea. Este vorba despre absolvirea Liceului de Muzica si Arte Plastice « Constantin Brăiloiu », dar şi de admiterea cu nota maximă la Facultatea de Muzică, secţia Canto Clasic din Craiova. Pe parcursul anilor de facultate, drumul meu este unul ascendent : mi-am păstrat poziţia de lider în cadrul Facultăţii de Muzică, obţinând în fiecare an bursă de studiu sau de merit.

In anul 2010 susţin primul concert la Bucureşti, la Sala Radio. Tot în anul 2010 au urmat o serie de concerte care au început să îmi contureze cariera de solistă. Au fost concerte în care am evoluat ca solistă, cât şi concerte împreună cu grupul Alma Quartet şi formaţia instrumentală Synkron Band în mai multe oraşe din tara : Târgu Jiu, Târgu Mureş, Oneşti.

Punctul culminant al anului 2010, a fost casatoria mea cu Claudiu Spiridon. Aceasta a însemnat şi mutarea mea în Bucureşti, lucru care m-a ajutat în mod decisiv în dezvoltarea profesională.

În toamna anului 2010, am început înregistrarea celui de-al doilea album intitulat : « Vis de Zapadă ». În luna decembrie a urmat un turneu în Spania, la Madrid. Atunci am reusit să încălzesc inimile oamenilor prin 2 concerte la care am participat împreuna cu alţi solişti sau grupuri.

Anul 2011 aduce o serie de provocări prin proiectele iniţiate. Astfel o parte din banii obţinuţi prin vânzarea albumului « Vis de Zapadă » au fost donaţi azilului de bătrâni din Mogoşesti, judeţul Giurgiu. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Fundaţia Alinare. În luna martie a anului 2011, încep înregistrarea celui de-al treilea album « Vis de copil », un album cu melodii de leagăn pentru copii. Şi acest album a intrat într-un proiect iniţiat, de această dată, de ADRA Romania, o parte din fondurile strânse donându-se proiectului « Vreau la Şcoală ».

Cel de-al patrulea album « Cântecul Betleemului », un album de melodii creştine cu specificul naşterii lui Isus a fost gata în luna decembrie 2011.

Evenimentele anului 2011 au fost multe şi importante :

– Concertul « Cer deschis », susţinut la Arad

– Concertul Umanitar organizat de Fundaţia Alinare la Palatul Copiiilor din Bucureşti

– Cel de-al doilea turneul în Madrid, Spania, unde am susţinut concerte şi programe în peste 6 biserici.

Anul 2012 a adus noi provocări pentru mine. Astfel, împreuna cu soţul meu, facem propriul studio de înregistrări. În luna mai am participat la Festivalul „Cânt pentru Cer”, desfăşurat la Palatul Culturii din Târgu Mureş. Tot în luna mai încep înregistrarea albumului „Clipe de Veşnicie”, care conţine 12 melodii, primul album înregistrat în studioul nostru.

În luna iunie 2012 susţin un concert la Madrid, alături de Vili Dulă.

Luna august coincide cu începerea înregistrărilor pentru albumul „Dincolo de Cuvinte”, un album în duet cu Vili Dulă. Pe data de 29 septembrie are loc lansarea acestui album la Sala Dalles din Bucureşti.

Luna octombrie aduce noi concerte, astfel la inceputul lunii particip la concertul aniversar Radio Vocea Speranţei Cluj, iar în ultima parte a aceleiaşi luni particip la un concert alături de Christall Quartet, concert susţinut la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

Luna noiembrie a anului 2012 începe cu un concert la Torino, Italia, iar în luna decembrie susţin un concert la Paris la Temple de Penthemont în duet cu Vili Dulă, concert care a avut un real succes.

Anul 2012 se încheie cu un concert la Oţelul Roşu şi unul la Buzău, ambele concerte de colinde, în care am cântat alături de Cătălin Gâţan şi Grupul Vocal Elogio.

Anul 2013, a fost un an plin, în care am susţinut programe şi concerte în peste 45 de locaţii din România şi Europa.

Voi enumera mai jos principalele concerte:

Astfel, în luna Februarie, am susţinut un concert la Câmpina, apoi în luna martie la Beiuş şi Alexandria, începutul lunii aprilie a adus un concert la Roma, apoi la Ineu şi Sibiu, luna mai a debutat cu un concert la Darabani, apoi a urmat Festivalul “Cânt pentru cer”, desfăşurat la Târgu Mureş.

La jumătatea lunii mai, am susţinut un concert la Londra. În luna iunie, am fost prezenta la Buzău şi Caransebeş.

 

Luna iulie a inceput cu un concert la Ploiesti, apoi la sfarşitul lunii, am susţinut 3 concerte în Elvetia, primul la Chaux-de-Fonds, apoi Lausanne şi Neuchatel. Luna august aduce 2 mari concerte, unul în Bucovina şi unul în Maramureş.

În luna septembrie am avut 3 mari evenimente, primul la Rucăr, apoi a urmat un concert la Torino şi unul la Eforie Nord, ultimele două, în duet cu Vili Dulă.

Evenimentele importante ale lunii octombrie sunt 2 concerte, unul la Cristian, Jud. Sibiu si unul la Caransebes.

Luna noiembrie a anului 2013, aduce 2 mari concerte, unul la Brăila şi unul la Paris, la Temple de Penthemont.

La începutul lunii decembrie am sustinut un concert la Videle cu grupul Christall Quartet, apoi un concert la Biserica Romano-Catolica Italiana din Bucuresti. A urmat un concert la Buzau, unul în Bucovina, iar ultimul concert din an a avut loc în Maramureş, la Vişeul de Jos.

Anul 2013 a însemnat pentru mine un an plin de evenimente, un an obositor, însa în acelaşi timp, frumos.

Anul 2014 a insemnat realizarea albumului « Adiere de pace », un album în care am cântat alături de mai mulţi interpreţi: Paula Seling, Cătălin Gâţan, Vili Dulă, Sara Stroici, Corina Spătariu. De asemenea, am susţinut o serie de concerte in Belgia (Bruxelles), Elveţia (Lausanne şi Neuchatel), Spania (Madrid şi Zaragoza), Germania (Hannover), dar şi în multe localităţi din România.

Anul 2015 a început cu un concert în Italia la Milano, în luna Ianuarie, apoi tot în luna Ianuarie am susţinut un concert la Paris. În luna februarie am susţinut un concert la Viena. Luna martie a adus două concerte importante : unul la Bruxelles şi unul în Olanda la Rotterdam. Concertele din afara ţării au continuat în luna Septembrie, în Italia la Bologna şi în luna Noiembrie la Bruxelles şi Londra. Pe lângă aceste concerte susţinute în afara ţării am susţinut şi în România o serie de concerte în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Maramureş, Ploieşti, Alexandria, Roman, Buzău, Arad, Suceava, Târgu Mureş, Slobozia, etc.

Luna Octombrie aduce şi lansarea albumului « Acasă », un album care conţine 14 melodii şi am cântat alături de Vili Dulă, Alin Sîrbu, Cătălin Gâţan, Andrei Barbu.

Anul 2015 se încheie cu concertul extraordinar dedicat Naşterii Domnului, susţinut la Ineu, alături de Paula Seling.

Anul 2016 debutează cu un concert în Irlanda, la Dublin. In luna Aprilie, organizăm prima ediţie a concertului « Lumină din Lumină », concert pe care l-am susţinut în Bucureşti alături de LIVE BAND.  Seria concertelor din afara ţării continuă cu un concert la Madrid în luna Mai si turneul în Statele Unite al Americii, unde am susţinut mai mult concerte in Atlanta, Miami, Chicago. În luna Septembrie am susţinut un concert la Castellon iar în luna Octombrie am cântat la Ulm, Germania. La sfârşitul lunii Noiembrie am susţinut mai multe concerte în Statele Unite ale Americii, la New York şi Atlanta. Sfârşitul anului 2016 , aduce lansarea albumului « Ecou din Betleem », un album care conţine melodii dedicate Nasterii Mântuitorului.

Share: